Inbrekers om de tuin leiden tijdens uw vakantie?

Inbrekers om de tuin leiden tijdens uw vakantie?

Het is weer (bijna) vakantietijd. De plannen zijn gemaakt en de voorpret is begonnen. Maar niet alleen voor u. Dit is ook het moment voor inbrekers om hun slag te slaan. Zorg daarom dat uw woning altijd bewoond lijkt op het moment dat u er niet bent. Steenhuis Makelaars voorziet u van praktische tips!

Waar een wil is...
Er wordt wel eens gezegd dat dieven altijd wel binnen kunnen komen, als ze maar graag genoeg willen. U kunt ervoor zorgen dat de drempel in ieder geval zo hoog mogelijk is. Elke minuut vertraging die de indringers oplopen vergroot de kans op het mislukken van een inbraak.

Inbrekers om de tuin leiden tijdens uw vakantie?

Privacy instellingen sociale media

Dat u uw afwezigheid van dag tot dag niet op sociale media deelt is inmiddels een open deur. Toch gebeurt het nog met enige regelmaat dat de vakantiefoto’s gedeeld worden met de hele wereld. Wilt u toch graag uw vrienden jaloers maken met mooie foto’s van blauwe luchten, exotische cocktails of het zand tussen uw tenen, zorg dan dat deze alleen zichtbaar zijn voor uw vrienden en plaats ze niet openbaar. Check dus altijd uw privacy-instellingen voordat u wat online zet.

Jouw huis verhuren?

Maak een afspraak en ontdek te mogelijkheden!

Inbrekers om de tuin leiden tijdens uw vakantie?

Check, check, dubbel check

U kunt het beste de stekkers van apparaten uit de stopcontacten halen. Naast het voorkomen van eventuele brandschade door kortsluiting of blikseminslag is het natuurlijk ook nog eens goed voor het milieu. Loop voordat u naar uw vakantiebestemming vertrekt een extra rondje door uw woning. Check of alle ramen goed zijn afgesloten, of er geen apparaten meer aan staan en of het gasfornuis uit staat. Zorg dat er geen ladder, koevoet of hamer in de buurt van uw woning staat, en vergeet vooral niet de voor- en achterdeur op slot te doen!

Beveiliging

Verder zou het overbodig moeten zijn te benoemen dat goede beveiliging stap 1 is om inbrekers buiten de deur te houden. Zorg voor goede sloten, sluit alle ramen en zet geen objecten klaar waar inbrekers gebruik van kunnen maken om op daken en uitbouwen te klimmen. Geniet van een onbezorgde vakantie!