Loop een dag mee met Evelien, onze verhuurmakelaar

Nieuwe opdrachtgever verhuur

Nadat ik diverse e-mails en telefoontjes heb beantwoord, controleer ik de geboekte facturen. Alle facturen die betrekking hebben op huurwoningen die wij beheren, gaan langs mij ter controle, voordat ze betaald worden.

Daarna check ik of de spreekkamer corona-proof is, want ik heb straks een afspraak op kantoor met een potentiële nieuwe verhuurder. Hij heeft twee woningen gekocht om te verhuren en wil graag wat meer informatie over verhuren via Steenhuis. Ik beantwoord zijn vragen en we nemen samen door wat ik voor hem kan betekenen. Hij kiest er voor om alles bij ons neer te leggen: niet alleen de eenmalige verhuur, maar ook het beheer van de beide woningen.

Na mijn afspraak loop ik even naar de supermarkt voor een broodje. Deze eet ik op achter mijn bureau, zodat ik ondertussen nog wat administratie kan doen. Ook neem ik dan de telefoondienst waar, zodat mijn collega die vanuit huis de telefoon beantwoordt ook even kan lunchen.

Om 13.00 uur staat een voorinspectie gepland met een huurster die de huur heeft opgezegd. Mondkapje en desinfectiespray niet vergeten mee te nemen en ook de naamplaatjes niet die vandaag zijn bezorgd; die kan ik direct ophangen bij de flat. Tijdens de voorinspectie loop ik samen met de huurster door de woning, zodat ik kan aangeven wat zij nog moet doen voordat zij de sleutels inlevert. Dit valt gelukkig mee; de nieuwe huurder is al bekend en wil veel overnemen, dus dat scheelt haar een boel werk.

Weer terug op kantoor pleeg ik nog wat telefoontjes, ruim ik alles op en sluit mijn pc af, want na mijn volgende afspraak kom ik niet meer terug op kantoor.

Steenhuis Makelaars | mondkapje

Standaard uitrusting

Van 15:00 tot 17:00 uur heb ik maar liefst zes bezichtigingen bij één woning. Bezichtigingen gaan nog steeds gewoon door, zij het wel volgens strikte maatregelen. Gewapend met mijn spuitbus en mondkapje, heet ik de kijkers welkom en leid ik hen rond door de woning. Zij hebben van tevoren al hun gegevens met betrekking tot inkomen, dienstverband, etc. aangeleverd.

Aan het eind van de middag bel ik met de opdrachtgever om alle kijkers te bespreken en maken we samen een keuze aan wie het appartement wordt toegewezen. We spreken af dat ik morgen diegene zal bellen om hem te feliciteren. De andere kijkers moet ik dan helaas teleurstellen.