Wilt u ook een woning verhuren? Steenhuis kan u helpen!

Ook verhuren?

april 2020 verhuren

Steeds vaker kopen particulieren een woning om te verhuren. Spaargeld levert niets meer op en investeringen in vastgoed behalen een hoog rendement in  vergelijking tot andere beleggingen. Dit komt door de huuropbrengsten en de waardestijging van de woning op lange termijn.

Denk u erover om een woning te verhuren?

Het verhuren van een woning brengt ook risico’s met zich mee. Steenhuis Vastgoedmanagement heeft jarenlange ervaring met het verhuren van woonruimte. Denkt u er over om een woning te gaan verhuren? Wij helpen u om alle risico’s tot een minimum te beperken en adviseren u over het type contract dat het beste past bij uw situatie, welke huurprijs u kunt vragen en welke kosten u mag doorberekenen aan een huurder.

NVM Woontoets

Wij beschikken over een ruim bestand met ingeschrevenen die op zoek zijn én bieden alle huurwoningen aan op funda.nl, waardoor wij voor iedere woning snel een geschikte huurder kunnen vinden. Met behulp van de NVM Woontoets screenen wij potentiële huurders. Dit kan voorkomen dat u onverhoopt in  zee gaat met een illegale huurder of wanbetaler.

Volledig ontzorgen

Steenhuis Vastgoedmanagement biedt verschillende verhuurpakketten. Wij gaan uit van een basispakket dat uitgebreid kan worden met deeldiensten. Zo kunt u ervoor kiezen om fotografie, bezichtigingen en inspecties in eigen hand te houden, maar u kunt ook alle zorg aan ons overlaten.

Fiscaal voordeel?

Wij zijn ook gespecialiseerd in financieel en technisch beheer van huurwoningen. Bij financieel beheer zorgen wij voor het tijdig incasseren van de
huur. De ontvangsten worden verwerkt en eventueel verschuldigde bedragen betaald. Elke maand ontvangt de verhuurder hiervan een overzicht. Eens per jaar verzorgen wij de huurverhoging, volgens de geldende wet- en regelgeving. Bij technisch beheer worden klachten en reparatieverzoeken van huurders in behandeling genomen. Zo nodig verstrekken wij opdrachten aan aannemers, houden de voortgang van de werkzaamheden in de gaten en zorgen voor de financiële afhandeling.

Uitbesteden van verhuur en beheer kan fiscaal voordeel opleveren. Als u als particulier een woning verhuurt, kan dit door de belastingdienst worden
aangemerkt als inkomen in box 1, omdat u ‘arbeid’ verricht. Bij het uitbesteden van verhuur en beheer wordt uw inkomen belast in box 3.

Vragen?

Heeft u vragen over het verhuren van een woning of bent u nieuwsgierig naar onze beheertarieven?

Bel of mail Evelien Witterland.

Bel EvelienMail Evelien
Evelien Witterland